Om skidåkning/skidsport i allmänhet

När det gäller skidåkning finns det även massor av alpina sporter inom detta område och det är då således inte bara längdåkning det handlar om. Det har också varit mycket synligt att Sverige som litet land även varit mycket framstående inom både sporter rörande alpin skidåkning och längdåkning. Här har det genom åren producerats massor av olika stora atleter inom alla de grenar som finns. När det handlar om längdåkning är det första som kommer upp i minnet kanske Thomas Wassberg, Gunde Svan och Magnus Hellner på den manliga sidan. Där dessa då på den kvinnliga sidan motsvaras av Charlotte Kalla, och Ida Ingemarsdotter.

Om det sedan ska tittas på den alpina sidan av skidåkning har Sverige även där haft många stora genom tiderna och här började det i stort sett med Ingmar Stenmark som satte Sverige på världskdownload (37)artan inom alpin skidåkning. Efter det har det även här varit många flera som kommit fram i rampljuset. På den manliga sidan gäller detta Jens Byggmark och André Myhrer för att bara nämna två till. På den kvinnliga sidan motsvaras detta av Pernilla Wiberg och Anja Pärson. Som du snart märker har Sverige som liten nation i världen haft många framstående personer inom skidsporten, vilket egentligen inte är så lustigt då det finns gott om snö under stora delar av året.

När det nu finns så gott om snö är det också massor av människor som ser detta som ett stort fritidsintresse. Detta betyder att många varje år tar sig till alla de skidbackar som finns. Här gäller det dock alltid att veta vad du gör, då alpin skidåkning även är förknippat med många risker och olyckor för otränade människor. När du ska åka skidor utför är det därför alltid bra att ta någon av de många kurser som finns innan du ger dig ut i de branta backarna.

Comments are closed.