Om Skid SM

För dig som nått så långt som till Skid-SM, vilken är den största nationella nivån inom skidåkningens alla grenar, kommer du att veta precis vad detta innebär. Här gäller det att vara en av de bästa för att få representera Sverige i de stora internationella tävlingarna. Just Skid-SM är en av de grundläggande faktorerna på vilken bedömningen av de bästa svenska skidåkarna görs, gällande vem som får vara med och tävla internationellt. Nu handlar det kanske inte bara om Skid-SM utan även om alla de andra tävlingarna under året. Dock kommer det att vara en stor känsla för alla de som tränat hårt och ligger på topp att vinna denna nationella och största tävlingen inom skidsporten i Sverige.

Skid-SM är naturligtvis också något som bara händer en gång om året, vilket gör att det är mycket viktigt att, precis som vid aPIC_0211lla andra tävlingar, se till att pricka in den absoluta formtoppen. Detta får alla de stora skidstjärnorna som finns i Sverige hjälp med av professionella tränare och ett bra team som alltid ger alla de goda råd som krävs för att detta ska kunna hända. De ser också till att förutsättningarna inför varje tävling är de absolut bästa. Det är inte bara skidåkaren som kommer att vara den som klarar allt på egen hand.

Naturligtvis är det många gånger skidåkaren själv som planerar sin träning när de kommit så högt upp i klass att de är utvalda att vara med i Skid-SM, men denne klarar inte detta på egen hand. Idag har alla som tagit sig så högt upp ett bra team i ryggen som alltid ser till att de sköter sin träning, samt att de ger de bästa förutsättningarna för sina lagkamrater. Att vara skidåkare och delta i Skid-SM innebär att du för länge sedan insett att detta är ditt heltidsarbete, och det är definitivt inget som någon kan klara av att utföra på sidan av ett vanligt arbete.

Comments are closed.