Om Skid EM

Skid-EM är naturligtvis även detta en stor tävling inom Skidsporten och är något som finns inom alla typer av skidsporter, såväl alpina som inom längdåkning. Detta är också ansett som den näst mest prestigefyllda tävlingen efter Skid-VM. Denna tävling är den som ligger över Skid-SM och under Skid VM, men klassas väldigt högt av alla de som tävlar inom någon skidsport, speciellt om de då är från ett land i Europa vilket är kravet för att få vara med i Skid-EM. Naturligtvis har Sverige genom tiderna även varit mycket starka inom just dessa tävlingar inom skidsporten, och här finns det kanske mest idoler inom de olika grenar gällande skidåkning som handlar om längdåkning.

Skid-EM går precis som alla andra tävlingar inom skidåkning, oavsett om det gäller alpin skidåkning eller längdåkningJO_B_Miller, en gång om året. Till denna stora tävling är det naturligtvis även nödvändigt att kvala in. Detta utförs genom att prestera bra på de stora lokala tävlingarna i hemlandet. Detta utförs då bland annat genom att jämföra ett antal olika tävlingar med varandra, där skid SM har en mycket stor vikt gällande valet av vilka åkare som får representera Sverige. Det slutliga valet görs av Svenska Skidsportförbundet som är det organ som ser till att de bästa kommer ut i världen och får stå som reklampelare för den svenska skideliten.

Hur gör du om du vill tävla i Skid-EM? Ja, denna tävling är inget som är det första du kommer att träffa på. Här handlar det först och främst om att bli en erkänd skidåkare inom landet, innan det är dags att bli utvald för att representera Sverige på det internationella planet. Förmodligen kommer det att ta många år av gediget arbete gällande träning, svett och tårar. Är du dock den som inte ger dig och har talang för sporten, kan det vara du som blir den nya stora svenska skidexporten.

Comments are closed.