Om O-ringen

Just denna tävling kanske inte är mest känd för att vara något som är förknippat med skidåkning, men det är den faktiskt i allra högsta grad. O-ringen är mest känd för att vara en orienteringstävling för alla de som löper i skogen och vill göra detta med karta och kompass, men härstammar egentligen från år 1962, men något som kallades för skid-ringen som förebild. Numera är det dock så att O-ringen är något mycket intressant för alla de som tävlar i skidåkning också. Då detta ger dem en klar fördel att både tävla och träna under den delen av året som inte innebär så mycket snö.

O-ringen är också något som finns i många olika discipliner där det även ingår tävlingar under den delen av året då det finns gott om snö. Här innefattas då också naturligtvis skidorientering, vilket är något som blivit ganska populärt även på lägre nivåer och som fritidssysselsättning för många. Här kan då de flesta vara med i O-ringen då detta äGråkallbakken_Trondheim_Wilse_06293r en öppen tävling, som precis som Vasaloppet drar massor av människor till en stor folkfest. O-ringen har på så sätt etablerat sig som en tävling i många olika discipliner som alla kan vara med att tävla i oavsett nivå och kunskaper.

Nu är det väl kanske inte så att det är rekommenderat att tävla i någon av dessa olika discipliner utan att ha genomfört en bra träning innan. Detta är långa och hårda tävlingar som kräver att du utfört grundlig träning för att ha en chans att verkligen orka med att ta dig i mål. O-ringen utförs även både dagtid och nattetid, vilket gör att det blir ännu viktigare att faktiskt kunna läsa karta och kompass då du kanske många gånger inte ser vart du befinner dig. Hur som helst har O-ringen blivit ett bra komplement för alla de skidåkare som vill få ut det mesta av träning och tävling under hela året.

Comments are closed.